Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalność programów

Solymr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, które z tych programów są legalne? Chodzi mi oczywiście o programy pobrane ze stron typu "dobreprogramy.pl", czy "instalki.pl".

Active@ KillDisk 7.5

Everest Ultimate Edition v5.50

WinRar

GameSpy Arcade

MoorHunt 0.6.7.2

Syncios 2.1.1

Opublikowano

O co ci chodzi? Wszystkie są legalne. Dlaczego nie miałyby być? No chyba, że pobrałeś do nich cracka. Czyli uzyskałeś do nich dostęp normalnie płatny nic nie płacąc (nie kupując licencji). Bez sensu ten temat

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Gdyby naruszał, nie zostałby opublikowany na takich stronach. Ci administratorzy to nie szympansy, oni sprawdzają i wiedzą co robią. Cieszę się, że pomogłem :)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Z tego co widzę, problemy mogą być z Everestem i Winrarem. Nie wiem na jakiej zasadzie działa trial w Evereście, ale w przypadku Winrara możesz go używać tylko 30 dni. Gdy zacznie wyskakiwać to okienko z prośbą o zakup, wtedy program staje się nielegalny. Jeżeli Everest w tej wersji trial ograniczony jest czasowo, to sytuacja ma się tak samo jak wyżej.

Jeżeli zależy Ci na legalności to zamiast winrara polecam 7zip (praktycznie to samo ale darmowe), a zamiast tego Everesta możesz pobrać jego starszą wersję, która jest na licencji Freeware.

Opublikowano

Wiem, lecz w moim przypadku jest już za późno na to, aby usuwać po minięciu triala. Mądry Polak po szkodzie. W każdym razie dziękuję, a temat do zamknięcia.

Opublikowano

każdy trial który działa po skończeniu okresu próbnego bez bezpośredniej ingerencji użytkownika ( crack, fake serial itp )  jest zawsze programem legalnym i nie ma nigdy żadnego obowiązku jego kasowania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...